V Katovej bašte rozvoniaval guláš
Tradičným podujatím osláv Dňa mesta Košice je varenie gulášu.
Do varenia sa v priestoroch Katovej bašty zapojilo trinásť tímov, medzi ktorými nechýbali napríklad Mestské lesy, Dopravný podnik, Knižnica pre mládež, Mestská polícia, ale aj
mestské časti Juh a Nad jazerom. Recept na ten najlepší guláš mal každý tím vlastný a nikto nechcel prezradiť, či do neho pridali aj nejakú extra prísadu, ktorá by zabodovala u poroty.
„Na slávnostiach tretíkrát, raz sme už aj vyhrali. Diviak je pri kotly, takže vo vnútri je poľovník, raz sa to muselo stať. Máme aj špeciálnu varechu, pretože sme nevedeli nájsť našu tradičnú, takže možno aj to pomôže k tomu, aby sme zvíťazili,“ veril Milan Chudý z Mestský lesov.
Iba s hovädzím mäsom si vystačil tím mestskej polície. „Nič tajné sme si nepripravili, ale do prípravy sme dali veľa lásky, tak snáď to porota ocení,“ uviedol Róbert Juhászi
z Mestskej polície.
Tímu Štátneho divadla pridelili stánok s poradovým číslom jedna. „Verím, že takto skončíme aj vo vyhodnotení a zvíťazíme,“ konštatoval František Ténai zo Štátneho divadla.
Porote napokon najviac chutil guláš, ktorý uvaril tím Visit Košice.
Fotogaléria: Iveta Vaculová
Odporúčané články
Polícia vyzýva motoristov, aby mysleli na prezutie zimných pneumatík včas, a takisto, aby mysleli na ďalšie povinnosti, ktoré by mali splniť pred jazdou počas zimného obdobia. Za nesplnenie týchto povinností hrozí vodičom mastná pokuta!
Návrat do práce po materskej či rodičovskej dovolenke pre mnohé Slovenky znamená nielen osobnú, ale aj ekonomickú výzvu. Podľa prieskumu 365.bank sa až takmer polovica žien po návrate do zamestnania ocitá na rovnakej platovej úrovni ako pred odchodom na materskú, no tretina zarába menej. Vyšší príjem po návrate uviedlo len 15 % opýtaných.
Čaj môžeme vnímať ako druhý najobľúbenejší nápoj po káve. Tento nápoj vie zahriať počas studených dní, uvoľniť telo, ale aj zlepšiť náladu. Existuje niekoľko stoviek druhov čaju, pričom mnohé z nich sa v domácnostiach používajú ako prírodné liečivá.

