V Zoo privítali stotisíceho návštevníka
Zoologická záhrada Košice dnes privítala vzácnu návštevu, 100-tisíceho návštevníka.
Stotisícim návštevníkom sa stala 9-ročná Dianka z Bratislavy, ktorá prišla utorok 3. júla do zoo v sprievode svojej mamy Kataríny. Do Košíc pricestovali špeciálne kvôli návšteve zoo. Odmenu pre jubilejného návštevníka získali vďaka náhode – polhodinovému meškaniu vlaku.
[ad][/ad]Milovníčka tuleňov
„Ich výlet do Košíc mal hlavný cieľ – vidieť tulene, ktoré malá školáčka zbožňuje. Jej radosť z komentovaného kŕmenia trojice tuleňov obyčajných bola o to väčšia. Jubilejné návštevníčky sa živo zaujímali aj o kŕdeľ tučniakov a najmä o mláďatká, ktoré videli prvý raz,“ informovala Eva Malešová, hovorkyňa zoo.
Malá Dianka si odniesla tašky s upomienkovými predmetmi, ktoré jej darovali Zoo a DinoPark Košice.
„Z pohľadu návštevnosti môžeme prvý polrok hodnotiť ako úspešný. Už samotný január bol v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi netypický dobrou návštevnosťou,“ konštatovala Malešová, podľa ktorej dobrý začiatok roka pokazilo vo februári a marci mrazivé počasie. „V apríli boli letné teploty, ktoré prilákali do zoo historicky rekordných 30-tisíc návštevníkov. Kým máj kopíroval čísla z predchádzajúcich rokov, jún bol za posledných šesť rokov najslabší,“ doplnila Malešová.
[ad2][/ad2]Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.