Vedeli ste, že aj vôňa vie pomôcť vášmu zdraviu?
Ako vlastne táto Aromaterapia funguje?
,,Použijeme esenciálne oleje presne podľa potreby, ktorú naše telo a myseľ potrebujú, napríklad na upokojenie, povzbudenie, proti bolesti, na tráviaci systém, zvýšenie imunity a potom sa naučíme krok po kroku spôsob, akým aktivujeme na rukách pomocou jednotlivých bodov a meridiánov,‘‘ prezradila Adriana. Tak isto si na workshope ukázali akupresúrne body na tvári a na hlave, ktorými je možné zmierniť bolesti hlavy.
Pre tých, ktorí nevedia, meridiány sú energetické dráhy, po ktorých prúdi naša životná energia, ktorá je tiež známa ako ,,čchi‘‘.
Nežiadúcich účinkov sa obávať nemusíte. ,,Je to veľmi príjemné, upokojujúce, vedia si to robiť partneri, mamičky svojim deťom, deti rodičom, kamošky, aj každý sám sebe, čo nie je až také úžasné, ako dotyk iného človeka. Ten už sám o sebe lieči.‘‘

Ako sa už spomínalo, je to veľmi vhodná medicína pri určitých bolestiach, viete s ňou pomôcť aj vašim deťom, pri ktorých sa praktizuje masáž do celého telíčka.
Esenciálne oleje si viete zohnať v podstate kdekoľvek. Na internete alebo aj v klasických obchodoch s týmto konceptom. Aj u nás v Košiciach sa nachádza pár obchodov, v ktorých si môžete vybrať presne to, čo potrebujete. ,,DoTerra – jedny z najkvalitnejších olejov na svete, je to priamy predaj,‘‘ odporučila Adriana.
Ak vás táto téma zaujala, ďalší podobný workshop s Adrianou Šéry sa uskutoční budúci mesiac. Podrobnejšie informácie ohľadom tohto workshopu môžete sledovať na ich facebookovej stránke – Esenciálne s radosťou.
Zdroj: Adriana Šéry, healthline.com, RL
Odporúčané články
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pýtali sme sa Košičanov, ako si predstavujú svoju štedrovečernú večeru. Dali sme im na výber medzi rezňom a rybou. Väčšina sa prikláňala k rezňu a jeden manželský pár bude mať na stole dokonca hneď všetko, aj vyprážané rezne aj rybu, aby si každý prišiel na svoje. Ako je to u vás doma?