Barmani miešali nealko drinky
V utorok sa v Košiciach v obchodnom centre na Terase uskutočnilo Slovenské nominačné kolo na 7. svetový šampionát v miešaní nealko koktailov, ktorý sa uskutoční 16. a 17. júna tohto roku v Prahe.
Barmanskej súťaže sa zúčastnilo sedem barmanov, medzi ktorými boli dvaja Košičania. Jeden z nich, Ladislav Doboš, je ešte úradujúcim majstrom sveta. Súťažiaci mali vytvoriť nový nealkoholický koktail, ktorý musel mať jednoduchú prípravy a vo výsledku nesmel mať viac ako 65 kalórií. Na prípravu 5 pohárov nápoja mal každý súťažiaci 7 minút.
Laco Doboš nakoniec svoje víťazstvo neobhájil a skončil až na štvrtom mieste. Víťazom sa stal Rastislav Kubáň z Liptovského Mikuláša, druhý košický zástupca Ján Majoroš sa umiestil na 2. priečke.
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.