Veľkonočná návšteva si povie WAU. 3 tipy na najlepšie pohostenie
Veľkonočné sviatky sú úzko späté s rodinnými návštevami, ktoré sa nezaobídu bez chutného pohostenia. Chcete vašu návštevu pohostiť niečím lahodným, no nechcete siahať po overených klasikách? Prinášame vám tri tipy na to najlepšie pohostenie, vďaka ktorému sa stanete top hostiteľom.
Chutná mrkvová torta
Na chutnú a hlavne vláčnu mrkvovú tortu budeme potrebovať:
Cesto:
- 1 šálka cukru,
- 2 šálky polohrubej múky,
- štipka jedlej sódy,
- 4 ks vajec,
- 1/2 šálky oleja,
- 1 balík prášku do pečiva,
- 3 šálky mrkvy (nastrúhaná na drobno),
- 1 šálka vlašských orechov (nasekané),
- škorica.
Plnka:
- 1 balenie Philadelphie (mascarpone),
- 150 g masla (82%),
- 1 šálka práškového cukru,
- 1 ks vanilínového cukru.
Postup:
- Vajcia vyšľaháme s cukrom a postupne prilievame odmeraný olej. Zmiešané sypké ingrediencie primiešame k tekutým. Nakoniec primiešame nastrúhanú mrkvu a vlašské orechy.
- Do okrúhlej vymastenej formy vylejeme cesto a pečieme vo vopred predhriatej rúry na 170°C cca 40 minút.
- Plnku si pripravíme zmiešaním zmäknutého masla s cukrom, vanilínovým cukrom a Philadelphiou.
- Upečený a vychladený korpus rozkrojíme na polovicu, prípadne na tri časti a naplníme. Zvyšnou plnkou môžete ozdobiť boky torty.
Mohlo by vás zaujímať: TIP NA VARENIE: Rýchle špagety Carbonara
Recept na jarnú roládu nájdete na druhej strane.
Odporúčané články
V utorok, 29. októbra, zažili Košice sprísnené bezpečnostné opatrenia súvisiace s krátkym tranzitom ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského cez slovenské územie.
Viac ako stovka ľudí sa včera zišla pred historickou budovou staromestskej radnice v Košiciach, aby spoločne uctili pamiatku obetí vojny a vyjadrili podporu Ukrajine. Toto pietne zhromaždenie, organizované pri príležitosti 1000 dní od začiatku invázie, spojilo obyvateľov mesta v symbolickom sviečkovom pochode.
Po mimoriadnom roku 2023, keď letisko vybavilo viac ako 625-tisíc cestujúcich, prešlo bránami letiska za prvých desať mesiacov tohto roka už 656 561 pasažierov, čo predstavuje nárast o 17,4 % oproti rovnakému obdobiu minulého roka.