Kráľovnou krásy sa stala východniarka
Dominika Grecová z Humenného sa v sobotu večer stala novou Miss Slovensko pre rok 2018. Podľa rozhodnutia poroty sa prvou vicemiss stala Radka Grendová z Revúcej, druhou vicemiss je Jasmina Tatyová z Trnavy.
O držiteľkách týchto ocenení rozhodla porota, ktorej predsedala riaditeľka súťaže Karolína Chomisteková. Boli v nej Miss Slovensko 2017 Hanka Závodná, módny dizajnér Michael Kováčik, doktorka Alena Pallová z Inštitútu estetickej medicíny, riaditeľka predaja formátov pre strednú a východnú Európu Andrea Gavačová, Miss ČR 2009 Aneta Vignerová, známy český herec Jaromír Hanzlík a Mister Global 2016 Tomáš Martinka.
[ad][/ad]23. ročník
Finalistky 23. ročníka si rozdelili aj vedľajšie ocenenia. Eva Miss Sympatia sa stala Nicole Hromkovičová, prvej vicemiss Radke Grendovej patrí aj titul Miss Drive a Miss Príjemný hlas, druhá vicemiss Jasmina Tatyová si odnáša aj tituly Miss Press a Miss Pierot, titul Miss Gosh získala Katarína Očovanová. O titule Eva Miss Sympatia rozhodovalo až do posledných minút priameho prenosu esemeskové hlasovanie divákov. Výťažok z tohto hlasovania poputuje v plnej výške na charitatívny projekt Srdce pre deti, ktorý spravuje Nadácia Pontis.
Elegantná šou
Program galavečera ponúkol divákom elegantnú fashion šou a viacero hudobných čísiel v podaní Dary Rolins, Emmy Drobnej, Tomáša Buranovského a skupiny Elán, ktorá v premiére predstavila novú pieseň Ľúbim ťa. Tá je pilotným singlom z pripravovaného nového albumu. Moderátorom večera bol rovnako ako pred rokom Libor Bouček.
Nová Miss Slovensko 2018 získala postup na Miss World 2018, honorovanú zmluvu, osobné auto, dovolenku pre dve osoby a mnoho ďalších zaujímavých cien. Prvá vicemiss Slovensko 2018 pocestuje v druhej polovici roka na svetovú súťaž Miss International, druhá vicemiss bude zastupovať Slovensko na súťaži Miss Supranational.
Foto: TASR(TASR, JH)
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Na Slovensku i vo svete si rímskokatolícka cirkev 1. novembra pripomína prikázaný sviatok Všetkých svätých, zatiaľ čo 2. november je venovaný Pamiatke zosnulých, známej ako Dušičky. Počas týchto dní ľudia tradične navštevujú cintoríny, zapaľujú sviečky a zdobia hroby svojich blízkych. Spomienka na tých, ktorí už nie sú medzi nami, má korene hlboko v histórii a je spojená s dávnymi rituálmi i kresťanskou nádejou na vzkriesenie.