Poznáte TIETO priaznivé účinky ovsených vločiek na organizmus?
Ovsené vločky sa stali v poslednom čase hviezdou sociálnych sietí v rôznych farebných kombináciách a chutných prevedeniach. Neobsahujú lepok a nachádza sa v nich veľa dôležitých vitamínov.
Hlavným zdrojom ovsených vločiek je rozpustná vláknina betaglukán. Tým, že je rozpustná vo vode, dokáže v tenkom čreve vstrebať tekutiny. To spôsobí predlženie trávenia, vďaka čomu sa hladina cukru v krvi pomalšie zvyšuje. Betaglukán sa postará o zdravú hladinu cholesterolu bez použitia liekov.
Aké sú výhody konzumácie ovsených vločiek?
Pomáhajú znížiť váhu- Po ich konzumácii sa budete cítiť plnšie a jedlo vám bude tráviť pomalšie. Dôvodom je vysoký obsah rozpustnej aj nerozpustnej vlákniny.
Upravuje krvný tlak– Obsahuje antioxidanty, ktoré pozitívne vplývajú v boji so srdcovými ochoreniami.
Obsahujú veľa vitamínov– Skrývajú v sebe množstvo makroživín dôležitých pre život ako je meď, železo, zinok, fosfor a mnoho ďalších. Dokonca pomáhajú odstrániť menštruačné bolesti.
Ovsené vločky na raňajky vám dodajú energiu na celý deň. A ako si také ovsené vločky pripraviť? Sa dozviete na druhej strane.
Odporúčané články
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.