Bazová sezóna je v plnom prúde: Prinášame vám niekoľko receptov
2. Bazový sirup
Na cca 5 l sirupu budeme potrebovať:
- 5 l vody
- 2 citróny
- 1 kg kryštálového cukru
- 12 kvetov bazy
- 2 ČL kyseliny citrónovej
Postup:
- Odstránime hrubé stonky, skontrolujeme kvety, či sa na nich nenachádzajú malé mušky a prepláchneme vodou.
- Do väčšieho hrnca si nalejeme vodu, pridáme kvety, kyselinu citrónovú a na plátky narezané citróny. Hrniec prikryjeme a necháme 24 hodín odstáť.
- Nasledujúci deň zmes precedíme, prisypeme cukor, znova kyselinu citrónovú a privedieme k varu.
- Varíme kým sa cukor nerozpustí a jemne nezhustne. Následne vylejeme horúci sirup do pripravených fliaš a sterilizujeme.
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.