Bazová sezóna je v plnom prúde: Prinášame vám niekoľko receptov
3. Bazový likér
Budeme potrebovať:
- 10 až 20 kvetov bázy
- 1 l vodky
- cca 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
Postup:
- Očistíme kvety bazy od hrubých stoniek a jemne premyjeme.
- Kvety následne vložíme do vodky, fľašu zatvoríme a dva týždne necháme odstáť v chladnom prostredí.
- Po dvoch týždňoch precedíme prvýkrát likér cez sito a následne druhýkrát cez sito, na ktoré pridáme servítku, aby sme tak zabránili tomu, že sa nám do likéra dostanú malé kúsky nečistôt a peľu.
- Následne v malom množstve vody roztopíme cukor, počkáme kým cukor nevychladne a prilejeme do likéru.
- Necháme opäť odstáť niekoľko dní a likér je hotový!
TIP: Ak vám kvety vo vodke na vrchu zhnednú, vôbec to nevadí.

(jl)
Odporúčané články
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.

