Jednoduché recepty na sezónne krémové polievky
V tomto chladnom sychravom počasí je nevyhnutné zahriať náš organizmus a dodať mu dostatočné množstvo vitamínov. Okrem lahodnej polievky z pečeného karfiolu vám prinášame ďalšie chutné recepty na sýte krémové polievky zo sezónnych jesenných surovín, plných potrebných vitamínov.
Mrkvová polievka
Na prípravu budeme potrebovať:
- 600 g mrkvy;
- olivový olej;
- cibuľu;
- 2 strúčiky cesnaku;
- zeleninový vývar;
- 1 ČL čerstvého nastrúhaného zázvoru;
- koriander;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a dozlatista opražíme na olivovom oleji. K nej pridáme prelisovaný cesnak, očistenú a na malé kúsky narezanú mrkvu, koriander, zázvor a všetko zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme na miernom ohni, dokiaľ mrkva nezmäkne. Nakoniec všetko spolu rozmixujeme mixérom a polievku dochutíme soľou a čiernym korením. Polievku môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou a podávať s krutónmi.

Na ďalšej strane vás čaká recept na krémovú hríbovú polievku.
Odporúčané články
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.