Jednoduché recepty na sezónne krémové polievky
V tomto chladnom sychravom počasí je nevyhnutné zahriať náš organizmus a dodať mu dostatočné množstvo vitamínov. Okrem lahodnej polievky z pečeného karfiolu vám prinášame ďalšie chutné recepty na sýte krémové polievky zo sezónnych jesenných surovín, plných potrebných vitamínov.
Mrkvová polievka
Na prípravu budeme potrebovať:
- 600 g mrkvy;
- olivový olej;
- cibuľu;
- 2 strúčiky cesnaku;
- zeleninový vývar;
- 1 ČL čerstvého nastrúhaného zázvoru;
- koriander;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a dozlatista opražíme na olivovom oleji. K nej pridáme prelisovaný cesnak, očistenú a na malé kúsky narezanú mrkvu, koriander, zázvor a všetko zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme na miernom ohni, dokiaľ mrkva nezmäkne. Nakoniec všetko spolu rozmixujeme mixérom a polievku dochutíme soľou a čiernym korením. Polievku môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou a podávať s krutónmi.
Na ďalšej strane vás čaká recept na krémovú hríbovú polievku.
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Kuracie mäso so sladkokyslou omáčkou a jazmínovou ryžou patrí k obľúbeným jedlám, ktoré spájajú exotické chute s jednoduchosťou prípravy. Tento recept je ideálny na obed alebo večeru, ktorou zaručene potešíte celú rodinu. Kľúčom je vyvážená kombinácia sladkých, kyslých a slaných chutí spolu s chrumkavou zeleninou a jemnou ryžou.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.