Jednoduché recepty na sezónne krémové polievky
Krémová hríbová polievka
Na prípravu budeme potrebovať:
- 300 g čerstvých alebo mrazených hríbov;
- olivový olej;
- cibuľu;
- strúčik cesnaku;
- 50 g masla;
- 50 g hladnej múky;
- zeleninový vývar;
- 150 ml smotany na varenie;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Na rozohriatom olivovom oleji dozlatista opražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. K tomu pridáme očistené a nakrájané hríby, posypeme múkou a krátko restujeme. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a na miernom ohni varíme približne 10-15 minút. Následne zmes rozmixujeme mixérom a nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením. Polievku môžeme podávať so slaninovým chipsom alebo chlebovými krutónmi.

Na ďalšej strane vás čaká recept na krémovú brokolicovú polievku.
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.

