Jednoduché recepty na sezónne krémové polievky
Krémová hríbová polievka
Na prípravu budeme potrebovať:
- 300 g čerstvých alebo mrazených hríbov;
- olivový olej;
- cibuľu;
- strúčik cesnaku;
- 50 g masla;
- 50 g hladnej múky;
- zeleninový vývar;
- 150 ml smotany na varenie;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Na rozohriatom olivovom oleji dozlatista opražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. K tomu pridáme očistené a nakrájané hríby, posypeme múkou a krátko restujeme. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a na miernom ohni varíme približne 10-15 minút. Následne zmes rozmixujeme mixérom a nakoniec dochutíme soľou a čiernym korením. Polievku môžeme podávať so slaninovým chipsom alebo chlebovými krutónmi.

Na ďalšej strane vás čaká recept na krémovú brokolicovú polievku.
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Vianočná kapustnica patrí k neodmysliteľným pokrmom štedrovečerného stola a v mnohých domácnostiach sa dedí z generácie na generáciu. Spojenie kyslej kapusty, údeného mäsa, húb a korenín vytvára výraznú chuť, ktorá je typická pre slovenské Vianoce. Prinášame osvedčený recept v novinovom spracovaní, ktorý počíta s klasickými surovinami aj tradičným postupom prípravy. Polievka chutí najlepšie po odstátí a je vhodná na prípravu aj deň vopred.