Jednoduché recepty na sezónne krémové polievky
Krémová zemiaková polievka s hubami
Na prípravu budeme potrebovať:
- 500 g zemiakov;
- 120 g čerstvých alebo mrazených húb;
- 50 g masla;
- cibuľu;
- 2 strúčiky cesnaku;
- zeleninový vývar;
- 150 ml smotany na šľahanie;
- kyslú smotanu;
- drvenú rascu;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom popražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom. Pridáme očistené a nakrájané huby a zemiaky. Zmes dochutíme rascou, soľou a čiernym korením a chvíľu restujeme. Zalejeme zeleninovým vývarom a na miernom ohni varíme dokiaľ zemiaky nezmäknú. Všetko pomixujeme mixérom a popritom do polievky prilievame smotanu na šľahanie. Hotovú polievku podávame so slaninovým chipsom a dozdobíme lyžicou kyslej smotany a petržlenovou vňaťkou.
Prajeme vám dobrú chuť!

(Sofia Budkaiová)
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

