Jednoduchý a chutný recept na kuraciu roládu plnenú špenátom a syrom
Okrem toho, že sa zo špenátu dá pripraviť množstvo chutných jedál, obsahuje aj veľké množstvo vitamínov, dopomáha našej kráse, je nízkokalorický a veľmi dobre stráviteľný. Prinášame vám recept na lahodné kuracie rolády, v ktorých si zdravý špenát môžete naplno vychutnať.
Na prípravu budeme potrebovať:
- väčšie kuracie prsia;
- čerstvý špenát;
- syr podľa chuti (Feta, plátky Eidamu, Niva…);
- olivový olej;
- maslo;
- mletú červenú papriku;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Kuracie prsia dôkladne umyjeme, osušíme a vyklepeme na väčšie a tenšie plátky tak, aby sa netrhali. Mäso osolíme a okoreníme mletou červenou paprikou a čiernym korením. Čerstvý špenát sparíme a spolu so syrom uložíme na kuracie prsia, ktoré zavinieme do rolády. Pripravené rolky prudko opečieme na rozpálenom olivovom oleji dozlatista. Po opečení ich spolu s výpekom vložíme do zapekacej misy, pridáme trochu masla a dáme na približne 15 minút zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Pri podávaní rolády narežeme na pláty. Prílohu môžeme zvoliť podľa svojho gusta, či už opekané alebo uvarené zemiaky alebo ryžu spolu so syrovou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
(Sofia Budkaiová)
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.