Jednoduchý a chutný recept na kuraciu roládu plnenú špenátom a syrom

Okrem toho, že sa zo špenátu dá pripraviť množstvo chutných jedál, obsahuje aj veľké množstvo vitamínov, dopomáha našej kráse, je nízkokalorický a veľmi dobre stráviteľný. Prinášame vám recept na lahodné kuracie rolády, v ktorých si zdravý špenát môžete naplno vychutnať.
Na prípravu budeme potrebovať:
- väčšie kuracie prsia;
- čerstvý špenát;
- syr podľa chuti (Feta, plátky Eidamu, Niva…);
- olivový olej;
- maslo;
- mletú červenú papriku;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
Kuracie prsia dôkladne umyjeme, osušíme a vyklepeme na väčšie a tenšie plátky tak, aby sa netrhali. Mäso osolíme a okoreníme mletou červenou paprikou a čiernym korením. Čerstvý špenát sparíme a spolu so syrom uložíme na kuracie prsia, ktoré zavinieme do rolády. Pripravené rolky prudko opečieme na rozpálenom olivovom oleji dozlatista. Po opečení ich spolu s výpekom vložíme do zapekacej misy, pridáme trochu masla a dáme na približne 15 minút zapiecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Pri podávaní rolády narežeme na pláty. Prílohu môžeme zvoliť podľa svojho gusta, či už opekané alebo uvarené zemiaky alebo ryžu spolu so syrovou omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
(Sofia Budkaiová)
Odporúčané články

Voňavý, sýty a jednoduchý na prípravu – zemiakový guláš s klobásou a vajíčkom je klasikou, ktorá zasýti celú rodinu. Vďaka kombinácii tradičných surovín, ako sú zemiaky, údená klobása a sladká paprika, vytvoríte jedlo plné chuti, ktoré sa výborne hodí na chladnejšie dni aj ako jedlo na cesty. Navyše, guláš prirodzene zahustia zemiaky a osvieži ho nasekaná petržlenová vňať.

Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom sviatočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.

Plnené kapustné listy, známe aj ako holubky, patria medzi obľúbené jedlá v mnohých slovenských domácnostiach. Ich jemná kapustová chuť v kombinácii so šťavnatou mäsovou plnkou a bohatou paradajkovou omáčkou vytvára dokonalú harmóniu chutí.