Medovníky, ktoré zachutia nejednému členovi domácnosti (FOTO)
Pečenie medovníkov pridáva súčasnej vianočnej atmosfére osobité čaro. Okrem toho si na medovníkoch pochutia všetky generácie. Pri príprave sa takisto môžu zapojiť ako dospelí, tak aj deti. Môžete tak spojiť príjemné s užitočným. V súčasnosti existuje veľké množstvo receptov na prípravu domácich perníkov. V tomto článku vám prinášame jednoduchý recept na medovníky zo špaldovej múky.
Na prípravu budete potrebovať suroviny v pomere:
400 g špaldovej múky 130 g práškového cukru, 50 g masla, dve vajíčka, 3 PL medu, 1KL sódy bikarbóny a 1KL korenia do perníkov. Uvedené ingrediencie jednoducho spolu zmiešate, cesto vymiesite a necháte odpočívať v chladničke, minimálne však hodinu, ideálne cez noc.
Následne cesto vyklopíte a rozdelíte si ho na niekoľko častí, ktoré postupne začnete “vaľkať” na omúčnenej doske. Pripravíte si formičky a začnete vykrajovať. Túto činnosť môžete zdieľať aj s vašimi ratolesťami. Vykrojené a pripravené medovníky uložíte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečiete 5 – 8 minút podľa hrúbky medovníkov.
Po dopečení je medovníky vhodné potrieť rozšľahaným vajíčkom, ktoré im dodá príjemný lesk.
Po vychladnutí, prichádza ďalšia kreatívna činnosť, ktorou je zdobenie. Kreativite sa medze nekladú, preto zapojte do tejto činnosti aj ďalších členov domácnosti a strávte spoločné rodinné chvíle. Veď práve o tom sú Vianoce.
Dobrú chuť!
(vu)
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Kuracie mäso so sladkokyslou omáčkou a jazmínovou ryžou patrí k obľúbeným jedlám, ktoré spájajú exotické chute s jednoduchosťou prípravy. Tento recept je ideálny na obed alebo večeru, ktorou zaručene potešíte celú rodinu. Kľúčom je vyvážená kombinácia sladkých, kyslých a slaných chutí spolu s chrumkavou zeleninou a jemnou ryžou.