Medovníky, ktoré zachutia nejednému členovi domácnosti (FOTO)

Pečenie medovníkov pridáva súčasnej vianočnej atmosfére osobité čaro. Okrem toho si na medovníkoch pochutia všetky generácie. Pri príprave sa takisto môžu zapojiť ako dospelí, tak aj deti. Môžete tak spojiť príjemné s užitočným. V súčasnosti existuje veľké množstvo receptov na prípravu domácich perníkov. V tomto článku vám prinášame jednoduchý recept na medovníky zo špaldovej múky.
Na prípravu budete potrebovať suroviny v pomere:
400 g špaldovej múky 130 g práškového cukru, 50 g masla, dve vajíčka, 3 PL medu, 1KL sódy bikarbóny a 1KL korenia do perníkov. Uvedené ingrediencie jednoducho spolu zmiešate, cesto vymiesite a necháte odpočívať v chladničke, minimálne však hodinu, ideálne cez noc.
Následne cesto vyklopíte a rozdelíte si ho na niekoľko častí, ktoré postupne začnete “vaľkať” na omúčnenej doske. Pripravíte si formičky a začnete vykrajovať. Túto činnosť môžete zdieľať aj s vašimi ratolesťami. Vykrojené a pripravené medovníky uložíte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečiete 5 – 8 minút podľa hrúbky medovníkov.

Po dopečení je medovníky vhodné potrieť rozšľahaným vajíčkom, ktoré im dodá príjemný lesk.

Po vychladnutí, prichádza ďalšia kreatívna činnosť, ktorou je zdobenie. Kreativite sa medze nekladú, preto zapojte do tejto činnosti aj ďalších členov domácnosti a strávte spoločné rodinné chvíle. Veď práve o tom sú Vianoce.
Dobrú chuť!
(vu)
Odporúčané články

Voňavá kapusta, šťavnaté kačacie mäso a mäkké zemiakové lokše – kombinácia, ktorá neklame. Tento tradičný slovenský recept prináša sviatočnú atmosféru na každý tanier. Plnené lokše sú poctivým jedlom, ktoré zahreje nielen žalúdok, ale aj dušu.

Jemné tvarohové palacinky s ovocím a šľahačkou sú dokonalým spojením klasiky a sviežosti. Tento nadčasový dezert či sladký obed spája tenké palacinky plnené jemne oslazeným tvarohom s teplým ovocným prelivom z lesného ovocia. Doplnené šľahačkou ponúkajú harmóniu chutí, ktorú ocení každá generácia.

Lahodná vôňa pečených jabĺk, škorice a vanilky vás prenesie späť do detstva. Tradičná slovenská žemľovka z jednoduchých surovín, ktoré nájdete v každej kuchyni, je ideálnym dezertom na víkendový stôl aj sladké raňajky. Vyskúšajte osvedčený recept s tvarohom a pripravte si obľúbenú klasiku, ktorá nikdy nesklame.