Ovocné muffiny s čokoládou, ktoré zvládnete za pár minút
Dnes sme si pre vás pripravili rýchly recept, v ktorom môžete efektívne a chutne zužitkovať maliny a černice z vašej záhrady. Ovocné muffiny s čokoládou sú hotové raz-dva a navyše chutia výborne.
Na 12 kusov budeme potrebovať:
- 150 g kryštálového cukru
- 1 vajce
- 60 g oleja
- 230 ml mlieka
- 330 g polohrubej múky (my sme použili kombináciu s hladkou múkou pre jemnejšie cesto)
- 12 g kypriaceho prášku
- 220 g malín a černíc (prípadne iného ovocia)
- čokoládu na postrúhanie
- košíčky
- formu na pečenie
Postup:
V miske si vymiešame najprv cukor a vajce, následne pridáme 230 ml horúceho mlieka. Potom pridáme olej, múku a kypriaci prášok. Hmotu jemne vymiešame a vylejeme do pripravených košíčkov na muffiny. Ozdobíme malinami a černicami. Postrúhame čokoládou. Pečieme pri teplote 180°C 25 minút.
Na chutných muffinkách si pochutí každý jeden z nás. Sú ideálnou pochúťkou nie len k poobednému čaju či limonáde, no určite ich ocenia aj milovníci sladkých raňajok. Veríme, že sa vám dnešný recept páčil a prajeme dobrú chuť.
Autor: Dominika Brečková
Odporúčané články
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.