City Park Center Košice
S rekonštrukciou bývalého Korčuliarskeho a tenisového pavilónu v Mestskom parku sa začalo v roku 2012. Zámer firmy City Park Center, ktorá za projektom stojí je z bývalého pavilónu vytvoriť reprezentačný objekt spoločenského charakteru s možnosťou usporadúvania bálov, tanečných nedeľných popoludní či, pre našinca typických, čajov o piatej.
Technické riešenie povrchu zrekonštruovaných kurtov umožní zimnú prevádzku exteriérovej ľadovej plochy, ktorá mimo iné poslúži aj na usporiadanie plesov na ľade alebo korčuliarskych popoludní s hudbou.
Strechy väčšiny objektov sú koncipované ako zelené strechy. Navrhované stavebné, architektonické a výtvarné riešenie stavby zázemia tenisového areálu City Park Center je podriadené celkovej filozofii riešenia areálu parku s architektúrou objektov ukrytých v zeleni.
Návrh spoločnosti City Park Center obsahuje aj hotel so 40 izbami vyššieho štandardu, s bazénom, vitálnym svetom, fitnes centrom, squashovými ihriskami, tenisovým zázemím a 90 parkovacími miestami.
Podľa územného plánu tu môžu vyrásť iba športovo-rekreačné stavby. Umiestnenie doplnkových funkcií sa pripúšťa do 19 % z celkovej plochy lokality. To podľa Krajského stavebného úradu (KSÚ) spĺňa a je v súlade s územným plánom. KSÚ tým potvrdil uznesenie košického mestského stavebného úradu, ktorý povolil na mieste súčasných športovísk pri mestskom parku výstavbu nového hotela.
(SV)
Vizualizácia: kosice-estranky
Foto: Veronika Janušková
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.