Zima dáva našej pokožke zabrať. TAKTO ju dokážete chrániť

Je prirodzené, že sa o seba v zimných mesiacoch musíme starať ešte viac ako po zvyšok roka. Mráz, silný vietor, snehové fujavice. To všetko spôsobuje, že je naša pokožka často suchá a napnutá. V tomto článku sa dozviete niekoľko užitočných typov, ktoré vám pomôžu v boji proti vysušenej pokožke.
Nie je krém ako krém
Každá z nás túži byť krásna a zdravá. Kľúčom ku krásnej pokožke nie je nič iné ako zdravá životospráva a pravidelný pohyb. Existuje však niekoľko dôležitých pravidiel, ktoré treba najmä počas chladných mesiacov dodržiavať a prvým základným pravidlom je výber správneho krému. Pleť, či už mastná alebo zmiešaná, má v zime sklony k vysušovaniu a vy tomu zabránite jedine výberom mastnejšieho a kvalitného krému. Ideálne siahnite po takom, ktorý obsahuje antioxidanty, ten vás ochráni pred vonkajšími nečistotami a vaša pleť ostane zdravá. Neexistuje jeden overený krém, ktorý by vyhovoval všetkým. Dôležité je skúšať a nájsť ten pravý, ktorý bude najviac vyhovovať práve vám.

Vitamíny, vitamíny a vitamíny
Dodávajú nám všetko potrebné a starajú sa nielen o naše zdravie ale aj krásny a svieži vzhľad. Okrem klasických piluliek alebo rozpustných šumienok si môžete v ktorejkoľvek lekárni a drogérii zakúpiť aj rôzne olejčeky a séra, ktoré obsahujú všetko, čo potrebujete. Veľmi užitočný je napríklad vitamín C, ktorý rozjasní vašu pleť a podporuje tvorbu kolagénu. Zinok ochráni vaše telesné bunky pred voľnými radikálmi a dokonca posilní pamäť a koncentráciu. Betakarotén pokožku vyživuje, dodá jej pevnosť, hebkosť a zabraňuje vzniku vrások. Možností je obrovské množstvo a aj keď získavate vitamíny z potravín, nie je na škodu si dopomôcť aj týmto spôsobom.

Ďalšie tipy pre vašu krásnu pleť nájdete na nasledujúcej strane.
Odporúčané články

Veľkonočné sviatky prinášajú na stoly tradičné dobroty, no ich nadmerná konzumácia často vedie k zdravotným problémom. Na urgentnom príjme Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura (UNLP) v Košiciach každoročne ošetrujú pacientov so zvracaním, hnačkami, žlčníkovými kolikami či otravou alkoholom. Ústavný dietológ UNLP Košice Miroslav Paľko odporúča zamerať sa na ľahko stráviteľné jedlá, zeleninu a striedmosť, aby sviatky neohrozili zdravie.

Granadír patrí medzi ikonické jedlá domácej kuchyne, ktoré vynikajú jednoduchosťou, chuťou aj nostalgiou. Zemiaky, cestoviny a dobre opečená cibuľka vytvárajú dokonalú kombináciu, ktorá nasýti a poteší. Pripravuje sa z bežných surovín a zvládne ho aj kuchár-začiatočník.

Veľkonočné sviatky sú príležitosťou na rodinné stretnutia, ktoré sprevádza chutné pohostenie. Ak chcete tento rok vyniknúť a ponúknuť niečo iné ako tradičné jedlá, prinášame tri recepty, ktoré zaručene zaujmú vašich hostí. Mrkvová torta, jarná roláda a jednohubky s medvedím cesnakom prinesú na stôl sviežosť, originalitu a lahodnú chuť.