Bazová sezóna je v plnom prúde: Prinášame vám niekoľko receptov

Keďže sa bazová sezóna na východnom Slovensku začala už na väčšine miest, prinášame vám jedinečné recepty, ktoré zvládnu aj úplní začiatočníci.
1.Bazový med
Budeme potrebovať:
- cca 250 gramov bazy
- 1,2 l vody
- jeden veľký alebo dva malé citróny
- 1 kg kryštálového cukru
- 1 ČL kyseliny citrónovej
Postup:
- Bazové kvety očistíme od hrubších stoniek a jemne umyjeme. Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme umyté bazové kvety a na plátky nasekané citróny.
- Privedieme k varu a varíme 15-20 minút.
- Vývar scedíme a odstránime všetky kvety a plátky citrónov. Následne do hrnca primiešame 1 kg kryštálového cukru, kyselinu citrónovú a varíme cca 2 hodiny.
TIP: Varíme dovtedy, kým nám na lyžičke medík po chvíli netuhne, alebo kým nebude lepkavý.

Odporúčané články

Chrumkavé na povrchu, voňavé a mäkké vo vnútri – zemiakové placky, známe aj ako harule, patria medzi tradičné jedlá slovenskej kuchyne, ktoré nikdy nesklamú. Pripravte si ich jednoducho doma podľa overeného receptu, ktorý zvládnete aj bez kulinárskeho majstrovstva.

Tradičná slovenská klasika, ktorá nechýba na veľkonočnom stole. Varené údené mäso doplnené o poctivý zemiakový šalát je osvedčená kombinácia, ktorú milujú celé generácie. Pripravte si jednoduchý, no výnimočne chutný obed, ktorý vás prenesie späť k sviatočnej atmosfére domova.

Kačacie prsia na pomarančoch s dusenou červenou kapustou a domácou knedľou sú elegantným a chutným jedlom, ktoré spája tradičné suroviny s modernými prvkami. Tento pokrm poteší nielen chuťové poháriky, ale aj vizuálne očarí každého, kto má rád kombináciu jemného kačacieho mäsa, sladko-kyslej omáčky a klasickej prílohy.