Jednoduché recepty na sezónne krémové polievky
Krémová brokolicová polievka
Na prípravu budeme potrebovať:
- 1 väčšiu brokolicu;
- menšiu cibuľu;
- strúčik cesnaku;
- 50 g masla;
- zeleninový vývar;
- zemiaky;
- 150 ml smotany na varenie;
- šalotku;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom opražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a šalotkou. Pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a krátko restujeme so zmesou. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a na miernom ohni varíme asi 10 minút. Následne pridáme umytú, na ružičky nakrájanú brokolicu. Keď sú zemiaky a brokolica uvarené, pridáme smotanu. Nakoniec všetko rozmixujeme mixérom a dochutíme soľou a čiernym korením. Hotovú polievku môžeme podávať s nastrúhaným syrom a opečeným maslovým chlebíkom.

Na ďalšej strane vás čaká recept na krémovú zemiakovú polievku s hubami.
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Pečené kura na masle patrí medzi najobľúbenejšie klasiky slovenskej kuchyne. Kombinácia jemného mäsa, voňavého masla a korenín vytvára dokonale šťavnaté a chrumkavé jedlo, ktoré poteší každého milovníka domácej kuchyne. Tento tradičný recept ponúka jednoduchú prípravu a možnosť voľby prílohy – či už uprednostníte nadýchanú ryžu, alebo klasické varené zemiaky.
Kapustové strapačky s údeným mäsom patria medzi najobľúbenejšie tradičné jedlá slovenskej kuchyne. Sú jednoduché na prípravu, plné výrazných chutí a skvele zasýtia. Kombinácia čerstvo uvarených strapačiek, kyslej kapusty a údenej slaniny či mäsa vytvára jedlo, ktoré sa na stole objavuje najmä v chladnejších mesiacoch.

