Jednoduché recepty na sezónne krémové polievky
Krémová brokolicová polievka
Na prípravu budeme potrebovať:
- 1 väčšiu brokolicu;
- menšiu cibuľu;
- strúčik cesnaku;
- 50 g masla;
- zeleninový vývar;
- zemiaky;
- 150 ml smotany na varenie;
- šalotku;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom opražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a šalotkou. Pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a krátko restujeme so zmesou. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a na miernom ohni varíme asi 10 minút. Následne pridáme umytú, na ružičky nakrájanú brokolicu. Keď sú zemiaky a brokolica uvarené, pridáme smotanu. Nakoniec všetko rozmixujeme mixérom a dochutíme soľou a čiernym korením. Hotovú polievku môžeme podávať s nastrúhaným syrom a opečeným maslovým chlebíkom.

Na ďalšej strane vás čaká recept na krémovú zemiakovú polievku s hubami.
Odporúčané články
Pivovarský guláš patrí medzi najobľúbenejšie jedlá, ktoré spájajú silnú chuť hovädzieho mäsa, karamelizovanej cibule a výrazného vývaru. Vďaka pivu získava jemnú horkasto-sladkú arómu a plnšiu chuť, ktorá sa počas pomalého dusenia dokonale prepojí.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.