Jednoduché recepty na sezónne krémové polievky
Krémová brokolicová polievka
Na prípravu budeme potrebovať:
- 1 väčšiu brokolicu;
- menšiu cibuľu;
- strúčik cesnaku;
- 50 g masla;
- zeleninový vývar;
- zemiaky;
- 150 ml smotany na varenie;
- šalotku;
- mleté čierne korenie;
- soľ.
V hrnci rozpustíme maslo, na ktorom opražíme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom a šalotkou. Pridáme očistené, na kocky nakrájané zemiaky a krátko restujeme so zmesou. Všetko zalejeme zeleninovým vývarom a na miernom ohni varíme asi 10 minút. Následne pridáme umytú, na ružičky nakrájanú brokolicu. Keď sú zemiaky a brokolica uvarené, pridáme smotanu. Nakoniec všetko rozmixujeme mixérom a dochutíme soľou a čiernym korením. Hotovú polievku môžeme podávať s nastrúhaným syrom a opečeným maslovým chlebíkom.
Na ďalšej strane vás čaká recept na krémovú zemiakovú polievku s hubami.
Odporúčané články
Grilovaný baklažán v kombinácii so sviežou paradajkovou omáčkou a lahodným halloumi je ideálnym receptom na ľahké a výživné jedlo. Tento jednoduchý pokrm je vhodný ako hlavné jedlo alebo ako príloha na letné grilovanie.
Kuracie mäso so sladkokyslou omáčkou a jazmínovou ryžou patrí k obľúbeným jedlám, ktoré spájajú exotické chute s jednoduchosťou prípravy. Tento recept je ideálny na obed alebo večeru, ktorou zaručene potešíte celú rodinu. Kľúčom je vyvážená kombinácia sladkých, kyslých a slaných chutí spolu s chrumkavou zeleninou a jemnou ryžou.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.