Vďaka tomuto ovociu sa budete cítiť zdravšie
Guacamole
Potrebujeme:
- 1 ks avokádo;
- 1 ks paradajka (v závislosti od veľkosti avokáda, ak je väčšie, môžete pridať aj 2);
- ½ ks cibuľa;
- 1 strúčik cesnak;
- 1 ks limetka;
- čierne korenie;
- soľ;
- olivový olej.
Postup:
Avokádo očistíme a vidličkou popučíme. Cibuľu nakrájame na jemno, cesnak pretlačíme cez pučidlo. Na drobno nakrájame paradajku a všetko zmiešame s avokádom. Nakvapkáme troška limetkovej šťavy a olivového oleja. Dochutíme soľou a korením. Podávame ihneď. Môžete to konzumovať s chlebom, ktorý opražíme na panvici, aby získal chrumkavosť. Dobrú chuť!
AP
Odporúčané články
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.
Jahňacie ragú je jedlom, ktoré zaručene poteší chuťové poháriky každého gurmána. S jemne duseným mäsom, aromatickými bylinkami a bohatou omáčkou z červeného vína sa toto jedlo stáva ideálnou voľbou na slávnostný obed či večeru. Prinášame vám osvedčený recept, ktorý premení obyčajný deň na kulinársky zážitok.
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.