Vďaka tomuto ovociu sa budete cítiť zdravšie
Guacamole
Potrebujeme:
- 1 ks avokádo;
- 1 ks paradajka (v závislosti od veľkosti avokáda, ak je väčšie, môžete pridať aj 2);
- ½ ks cibuľa;
- 1 strúčik cesnak;
- 1 ks limetka;
- čierne korenie;
- soľ;
- olivový olej.
Postup:
Avokádo očistíme a vidličkou popučíme. Cibuľu nakrájame na jemno, cesnak pretlačíme cez pučidlo. Na drobno nakrájame paradajku a všetko zmiešame s avokádom. Nakvapkáme troška limetkovej šťavy a olivového oleja. Dochutíme soľou a korením. Podávame ihneď. Môžete to konzumovať s chlebom, ktorý opražíme na panvici, aby získal chrumkavosť. Dobrú chuť!

AP
Odporúčané články
Ryžový nákyp so slivkovým lekvárom patrí k tradičným sladkým jedlám, ktoré voňajú detstvom a domácou pohodou. Jemná ryžová hmota, našľahaná s vajíčkami, sa v rúre spája so šťavnatou vrstvou lekváru a vytvára sýty dezert či sladký obed, ktorý zasýti aj poteší.
Pripravte si tradičné slovenské jedlo, ktoré nechýba na žiadnom vianočnom stole ani v nedeľnom obedovom menu. Krok za krokom vám ukážeme, ako dosiahnuť dokonalý vyprážaný bravčový rezeň so studeným zemiakovým šalátom, ktorý chutí presne tak, ako si ho pamätáte z detstva.
Špenát s volským okom a zemiakmi patrí medzi klasické, rýchle a výživné jedlá slovenskej kuchyne. Spojenie krémového špenátu, jemných varených zemiakov a čerstvo pripraveného volského oka vytvára jednoduchý, no mimoriadne chutný obed či večeru. Tento recept je nenáročný na prípravu, vyžaduje iba bežné suroviny a zvládnete ho pripraviť aj počas rušného dňa.