S touto metódou dokážete vydržať bez dychu vyše dvoch minút
Wim dokázal v niekoľkých vedeckých štúdiách neuveriteľné veci. Prvé kľúčové vedecké štúdie sa udiali na Radboudovej univerzite v roku 2014. Do tela Wima Hofa, ktoré bolo neustále monitorované, vpichli baktérie E-Coli. Vedci na Radboudovej univerzite sa rozhodli skúmať imunitný systém dobrovoľníkov. Celý vedecký výskum spočíval v tom, že do ľudského tela vpichli časť mŕtveho kmeňa baktérie E-Coli. Vedci sledovali, ako bude telo reagovať na túto mŕtvu baktériu, pričom u všetkých sa dostavili príznaky horúčky, únavy, bolesti hlavy alebo nevoľnosti. V danom momente nikto z nich neočakával, že sa dá z vlastnej vôle ovplyvniť vrodenú imunitnú reakciu. To sa však pri Wimovi práve stalo.
Výsledky týchto testov ukázali, že Wim bol schopný ovládať svoj nervový systém a zabránil tak baktérii, aby mala fatálny vplyv na jeho imunitu. Ako to celé dokázal? Prostredníctvom svojej metódy dýchania bol schopný potlačiť reakciu svojho imunitného systému na prítomnosť endotoxínu a to práve tým, že svoje telo zaplavil adrenalínom. To, čo Wim Hof dokázal, prekvapilo a prekvapuje vedcov ešte dnes, pretože ovládanie nervového systému vlastnou vôľou je nepredstaviteľné. Ak by ste vedeli ovládať svoj nervový systém, znamenalo by to, že by ste dokázali kontrolovať napríklad svoje pľúca a srdce, čo by mohlo viesť k tomu, že zabudnete dýchať alebo udržiavať tlkot srdca. Preto niet divu, že tento fenomén vedcov nadchol a v roku 2018 sa stal Wim Hof objektom ďalšieho výskumu.
Odporúčané články
Tento recept ponúka chutný a zdravý spôsob, ako pripraviť papriky so sviežou plnkou z bulguru, fety a aromatických byliniek. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru.
Tento tradičný recept na pečeného králika s cesnakovou omáčkou, špenátom a pečenými zemiakmi kombinuje jemné, šťavnaté mäso so sviežimi prílohami a výraznou cesnakovou chuťou. Ide o klasické slovenské jedlo, ktoré je skvelou voľbou na slávnostný obed alebo rodinné stretnutie.
Bryndza, slovenský národný poklad, sa stáva čoraz obľúbenejšou súčasťou modernej kuchyne. Recept na plnené šampiňóny s bryndzovým krémom a pažítkou predstavuje chutné spojenie tradičných chutí a jednoduchého, no elegantného občerstvenia, ktoré sa hodí na každú príležitosť.